HOME

OPLEIDING

TARIEVEN

OVER ONS

CONTACT

Achtergrond

OPLEIDING

Starters

Onze rijopleidingen zijn geschikt voor iedereen, zo ook voor mensen met weinig of geen ervaring. Samen met je instructeur bouw je je verkeersinzicht steeds verder op tijdens je rijlessen. Je behandelt de beheersing van het voertuig, de verschillende situaties waar je in terecht komt, het gedrag van je medeweggebruikers.

2toDrive

Op 1 november 2011 is 2toDrive gestart. Dit houdt in dat je al vanaf je 16,5 jaar rijlessen mag gaan volgen, en je theorie-examen mag doen als je 16 jaar bent. Zodra je 17 jaar bent geworden, mag je praktijkexamen doen. Als je dan geslaagd bent voor je rijbewijs, moet je totdat je 18 jaar bent geworden alleen rijden onder begeleiding van een zelf opgegeven begeleider. Je mag hiervoor maximaal 5 begeleiders opgeven. Meer informatie kan je vinden op de website van 2toDrive.

Gevorderden

Heb jij eerder rijles gehad of misschien zelfs al eens rijexamen gedaan? Ook dan kunnen de rijinstructeurs van Picco Bello jou helpen om je rijbewijs te halen. Jij bepaalt hoe snel je rijopleiding gaat. Omdat je al kan autorijden, zou je binnen enkele maanden je rijbewijs kunnen halen.

De rijopleiding voor gevorderden is alleen bedoeld voor mensen die de auto al goed onder controle hebben, zodat jij en je instructeur voornamelijk kunnen werken aan je kijktechniek, bijzondere verrichtingen, kruisingen, en andere verkeerssituaties.

Opfriscursus

Heb je lang niet gereden en vertrouw je jezelf niet meer achter het stuur? Neem dan een opfriscursus! In deze cursus nemen we de basis door en alleen de onderdelen waar je moeite mee hebt. Dit kan een specifiek onderdeel van het autorijden zijn, bijvoorbeeld rijden op de snelweg of juist in de stad, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Samen zorgen wij ervoor dat je het autorijden snel weer helemaal in de vingers hebt en met een veilig gevoel de weg op kan.

Faalangst

Wij werken met instructeurs die gespecialiseerd zijn in het omgaan met leerlingen die last hebben van faalangst. Zij kijken naar de bron van die angst en zullen samen met jou proberen om je zoveel vertrouwen te geven in je eigen rijden, zodat je tijdens je examen het minst merkt van de zenuwen. Het belangrijkste om te weten is dat fouten maken tijdens je lessen of zelfs op je examen helemaal niet erg is. Iedereen maakt fouten. Niemand verwacht van je dat je in één keer alles goed doet. Tijdens je opleiding zal je instructeur je hier ook steeds weer op wijzen.

Gaat u akkoord met het gebruik van noodzakelijke cookies?